Mesures especials per la pandèmia COVID-19

CONSULTAR

Mesures especials per la pandèmia COVID-19

CONSULTAR

Benvolguts:

La Coordinadora dels Grups de Cultura Popular i Tradicional ens disposem a celebrar una Festa Major especial. Aquest any la incidència d’un nou personatge, el Covid-19 , ha entrat en escena i ens ha complicat la vida a tots plegats. Molts ens hem vist obligats a confinar-nos mentre un col·lectiu de ciutadans han dedicat els seus esforços a, les anomenades, feines essencials. Dintre d’aquest col·lectiu cal destacar el notable esforç de tot el sistema sanitari als quals agraïm, de tot cor, la seva tasca. Uns quants terrassencs han perdut la vida, principalment gent gran. Va per ells un record ben sentit i una abraçada als seus familiars i amics.

Aquesta Festa Major la dediquem a tota la gent que malauradament ens ha deixat i als que ens han cuidat amb condicions tan adverses i sense defallir. També volem dedicar un record pels nostres conciutadans, Josep Rull i Lluís Puig que des de la presó i l’exili, un any més, no poden participar de la Festa Major com sempre ho havien fet.

La Festa Major d’aquest any l’hem anomenat Confinada per motius evidents. L’Ajuntament, el Canal Terrassa i la Coordinadora hem treballat plegats per fer possible un petit tast de la Festa Major, respectuosa amb les mesures de confinament i mostrant, dintre les possibilitats, la nostra Cultura Popular. Per a fer possible aquest objectiu disposarem d’alguns actes retransmesos per la televisió local en diversos formats. Entre aquests cal destacar la transmissió, en directe, de l’arribada, de manera especial i diferent del Drac de Terrassa que obrirà la Festa Major d’enguany, l’encesa del ciri, el pregó i el descobriment del capgròs de l’any. Paral·lelament hem preparat una Exposició, mai vista, de les figures, del vestuari i d’altres elements dels Grups de Cultura Popular en el Recinte Firal del Passeig 22 de juliol, que es podrà visitar presencialment del diumenge 5 al diumenge 12 de juliol, garantint les mesures de seguretat.

En aquesta exposició tindrem l’oportunitat de veure la Cultura Popular de Terrassa com si fos una fotografia, una oportunitat de descobrir i gaudir de detalls que difícilment es poden apreciar en una Festa Major normal, en moviment.

Aquest any volem destacar que la Coordinadora celebra el seu 10è aniversari, els Castellers de Terrassa el seu 40è , els Gegants Nous el seu 70è i els Gegants Vells el seu 170è . No cal dir que la majoria dels actes commemoratius previstos d‘aquests grups s’han hagut de suspendre per raons òbvies. A tots ells els desitgem que per molts anys puguin seguir treballant per la Cultura Popular de la nostra Ciutat.

Bona Festa Major Confinada a tothom!

Mesures especials per la pandèmia COVID-19

En motiu de les incidències derivades de la Covid-19 us recordem les mesures de seguretat a seguir mentre visiteu l’exposició.

  • És obligatori l’ús de mascareta en tot moment.
  • Mantingueu les distàncies de seguretat i eviteu cues innecessàries.
  • Seguiu el recorregut  senyalitzat
  • Utilitzeu gel desinfectant i renteu-vos les mans sovint
  • Us podeu adreçar al personal de coordinació i seguretat i us orientarà per qualsevol dubte que tingueu.

Protegir-nos i vetllar per la seguretat,  és responsabilitat de totes i tots.

Gaudiu de l’exposició i bona Festa Major Confinada!