Salutació de l’alcalde

La Festa Major és la gran festa de Terrassa i l’associem a un esclat de llum, de vida i de trobar-nos als carrers, gairebé com una benvinguda a l’estiu estrenat fa pocs dies. Aquest any, però, arriba en un moment atípic i estrany per a tothom. Venim d’uns mesos difícils que han fet trontollar el nostre dia a dia. Ara la prioritat és combatre les seqüeles físiques, emocionals, socials i econòmiques de la Covid-19 per recuperar el pols d’una ciutat vital, plural i oberta com és Terrassa. Vam haver, doncs, de suspendre la Festa Major per evitar riscos de contagis, però amb la voluntat de mantenir la tradició el màxim possible. La Festa Major hi serà, sí, però serà confinada.

Com a ciutat cultural i oberta a les entitats i a les persones, la Festa Major és un dels grans eixos vertebradors que ens uneix, un punt de trobada col·lectiu integrador, inclusiu, democràtic i popular. Enguany, però, les circumstàncies manen i hem treballat per dur a terme una Festa Major diferent i simbòlica, però mantenint la seva ànima. Parlem, doncs, d’una Festa Major Confinada amb protocols sanitaris i de seguretat, però pensada perquè tothom hi tingui accés. Una festa singular per a totes les terrassenques i tots els terrassencs.

La col·laboració de la televisió municipal, Canal Terrassa, cada any és cabdal, però en aquesta edició es convertirà en la gran finestra perquè molts actes arribin a les llars terrassenques. En aquesta Festa Major Confinada podrem gaudir de retransmissions en directe a Canal Terrassa com l’encesa del ciri de Festa Major; el pregó a càrrec del cantant terrassenc Miki Núñez o el descobriment del Capgròs de l’Any.

Vull donar les gràcies a les entitats, associacions i grups de cultura popular que, any rere any, participeu i sou l’ànima de la Festa Major, i que en aquesta edició us heu esforçat a adaptar activitats o a proposar iniciatives alternatives perquè el Drac de Terrassa recorri la ciutat; perquè els Ministrils del Raval ens interpretin el Ball de l’Estapera que totes i tots podrem ballar des de casa; perquè els Diables ens llegeixin versots, o perquè el Ball de Plaça d’enguany ens permeti gaudir de primera mà de diferents espais emblemàtics de la ciutat.

Us convido, doncs, a fer un tomb per aquest programa de Festa Major. Navegueu i remeneu bé, que hi trobareu propostes originals com ara una exposició d’imatgeria festiva al Recinte Firal, records de Festa Major de quan érem petits o fins i tot una cursa individual popular.

Tot i la distància física i social que hem de mantenir per acabar la nostra lluita contra el virus, feu vostra la festa, gaudiu-la, feu ciutat i compartiu al màxim possible l’esperit de sentir-vos terrassenques i terrassencs.

Bona Festa Major!

Jordi Ballart i Pastor
Alcalde de Terrassa