A càrrec de la Pirotècnia Tomàs.

Una de les principals novetats de la Festa Major d’enguany és el nou format del Castell de focs que se celebrarà el dimecres 7 de juliol. Es faran 5 castells de focs simultanis, de 10 minuts aproximadament, projectats al cel des del sud, est, oest, nord i centre del terme municipal.

L’objectiu d’aquesta mesura és evitar les aglomeracions i afavorir la visibilitat des de diversos punts de la ciutat. Tot i que aquesta acció permetrà que gran part dels terrassencs i terrassenques puguin gaudir de l’espectacle pirotècnic des dels seus domicilis, a terrats dels edificis o en balcons amb visibilitat extensa, també s’ha previst que pugui seguir-se a diversos espais oberts i a l’aire lliure, ubicats en els diferents barris, mantenint les distàncies de seguretat i les mesures necessàries pertinents.

Escola Pia

Els focs es projectaran des de l’Escola Pia i les recomanacions per poder-los veure fàcilment podrien ser el Parc dels Catalans, el Portal de Sant Roc o la zona sud de la Rambla. A més, també hi ha altres espais oberts amb voreres amples, com l’encreuament de la carretera de Montcada i la carretera de Rubí o la plaça dels Drets Humans.

Estadi Olímpic Municipal de Terrassa

Per poder seguir l’espectacle pirotècnic des de la zona nord de la ciutat, els espais aptes per a poder observar-los podrien ser la plaça de Can Roca, el Parc de les Nacions Unides i espais propers a l’lnstitut Torre del Palau.

Camp del CP San Cristóbal

El Parc de la Corneta (antic espai Mercadal Martí l’Humà), el Passeig del Vint-i-Dos de Juliol, a l’alçada del carrer Aneto o les voreres i ponts de la riera de les Arenes, serien els espais més bons per a poder observar el castell de focs de tancament de la Festa Major 2021, a la zona est de la ciutat.

Poliesportiu Municipal de La Maurina

A l’Oest, les opcions més visibles per presenciar el Castell de Focs al carrer, mantenint les mesures de seguretat, podrien ser la zona de la Ronda de Ponent, a prop de l’INS Les Aimerigues o entre el camí de Can Gonteres i el carrer Dom Bosco.

Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa

Finalment, al sud de la ciutat, els espais que es proposen per a poder seguir l’espectacle lluminós serien a l’avinguda de Can Jofresa; a la zona sud del Parc de Vallparadís, a la Devesa; la plaça de la Tecnologia; o la zona propera a l’Escola Oficial d’Idiomes (carrer de Vic, 3).

En el cas de sortir al carrer per seguir el castell de focs, que tindrà lloc a les 22:30 h, es recomana garantir les distàncies de seguretat entre persones i utilitzar sempre la mascareta.