Salutació de l’alcalde

Els carrers d’una ciutat són vius quan els omplim de gent, de música, de color i de festa. Aquest és l’esperit que, any rere any, mou la Festa Major de Terrassa, la festa gran de la ciutat, el gran punt de trobada de les terrassenques i els terrassencs. L’any passat ens vam veure obligats a fer una festa confinada en un dels anys més difícils que moltes i molts recordem. La prioritat era combatre les seqüeles físiques, emocionals, socials i econòmiques de la Covid-19, i per això vam suspendre la festa i ens vam limitar a uns pocs actes, la majoria retransmesos per televisió.

Enguany comencem a veure una mica de llum. Enguany, encara amb moltes precaucions, volem que aquests carrers tornin a ser la benvinguda més bonica a l’estiu. Com a ciutat cultural i oberta a les entitats i a les persones, la Festa Major és un dels grans eixos vertebradors que ens uneix, un espai de trobada col·lectiu, integrador, inclusiu, feminista, democràtic i popular. I aquest any, les terrassenques i els terrassencs podem recuperar una part d’aquesta festa. Podem retrobar-nos, per exemple, amb la música en directe. Una música que tindrà una oferta molt plural i eclèctica, però amb un pes especial per al talent femení i d’artistes de la nostra ciutat. La Festa Major, doncs, com a espai de reivindicació, d’apoderament femení i de terrassenquisme.

Venim d’uns mesos molt complicats i encara ens hem de moure amb molta cautela, però també tenim clar que cal anar recuperant terreny, i per això us presentem un programa molt obert, variat, per a tothom i de gran qualitat. La Festa serà un espai segur per a totes i tots, amb concerts en espais oberts, perimetrats i amb aforaments limitats, i amb el punt de mira posat també en escenaris adequats.

Com cada any, pensem en una festa per a tothom, per a totes les edats. L’Estadi Olímpic acollirà concerts del Jove; el parc de Sant Jordi, activitats infantils i familiars; a l’Escola Pia podrem gaudir d’actes de cultura popular, i el Recinte Firal tornarà a acollir l’exposició organitzada per la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa que va tenir molt èxit l’any passat. Places, escoles, equipaments culturals, teatres (com el Principal i l’Alegria) i d’altres espais també seran escenaris d’una Festa Major que ens permeti retrobar-nos, fer nostra la festa, gaudir-la, fer ciutat i compartir al màxim possible l’esperit de sentir-nos de Terrassa.

Caldrà, això sí, fer reserves prèvies per als actes i activitats (assegurant-nos que si reservem és perquè hi volem anar) a través del web i dels nous punts d’orientació per eliminar la bretxa digital i, com a sorpresa, tindrem un castell de focs descentralitzat que es podrà veure des de tota la ciutat.

Gràcies a totes les persones i entitats que la feu possible. Us convido a fullejar aquest programa i a recuperar l’esperit festiu que cada any omple la nostra ciutat.

Molt bona Festa Major!

Jordi Ballart i Pastor
Alcalde de Terrassa